Festival zonnebrandcreme

Hoe lang beschermd factor 50?

 

Als je normaal binnen 10 minuten verbrand (en dat gaat sneller dan je verwacht) dan beschermd factor of SPF 50 je 50 x. Oftewel 10 minuten x 50 = 500 minuten. Maar let wel! Dit geldt alleen als je je om de 2 uur opnieuw insmeert. Door zweet, beweging en kledingen/handdoeken neemt de werking weer af. 

Hele dag in de zon? Niet doen!

Nu hoor ik de optimisten denken: 500 minuten, dat is bijna een hele dag in de zon, yeah! Nou nee, doe dat maar niet. Zonnebrandcrème beschermd je grotendeels maar nooit volledig. Onbeschermde plekjes op je lichaam verbanden natuurlijk wel en helaas is verbrande huid extra kwetsbaar voor vorming van huidkanker, en dat wil je niet! In 2021 waren er 80.000 diagnoses van huidkanker in Nederland. Daar wil jij niet bij horen toch? 

Advies

  • Uit de zon tussen 13:00 – 15:00 uur
  • Zoek de schaduw op
  • Draag UV beschermende kleding
  • Draag een pet of hoed
  • Smeer je om de 2 uur in
  • Denk extra goed om je voorhoofd, neus en oren
  • Na het zwemmen altijd opnieuw insmeren, ook als de zonnebrandcrème waterproof of waterbestendig is

Wat is SPF

SPF is de afkorting voor Sun Protection Factor. Deze factor geeft aan hoeveel UV-B straling het zonnebrandmiddel kan reflecteren of absorberen. 

Heb ik factor 50 wel nodig?

De meeste huidtypes in Nederland is factor 30 voldoende. Bij kinderen en mensen met een gevoelige kwetsbare huid is factor 50 aan te raden. HIPHOT heeft gekozen voor de hoogste bescherming. Immers beter te hoog dan te laag. 

Bekijk de UV index van jouw locatie
Op de afbeelding in de bijlage vind je een overzicht bij welke UV-index je verbrandt. Houd dus goed in de gaten wat de zonkracht is. Ook bij een lage zonkracht is insmeren met zonnebrandcrème verstandig.

UV radar
Bekijk de actuele UV index / zonkracht op de site van Buienradar: 

Sterke zonnebrandcreme dispensers

Hufterproof

Eenvoudig bevestigen

Inhoudsvenster

Eenvoudig zonnebrand vervangen

Eigen branding mogelijk

HipHot Zonnebrandcrème dispenser

Say Hello!

Waarmee kunnen we je helpen? 

11 + 5 =